Om oss

Eva _ Lelle 1024 pixlar x 300 dpi

Eva & Lennert Hansen

Vi är ett familjeföretag som gärna arbetar tillsammans. Vi började i branschen 1980 med  lunchrestauranger i Stockholm, Danderyd och Täby samtidigt som vi drev golfrestauranger på Gotland, Skepptuna och Vaxholm.

År 2002 flyttade vi från Täby och bosatte oss permanent i Grisslehamn.
I Grisslehamn drev vi Marinarestaurangen under fem år.
År 2007 kom vi till Café Kalaset i Albert Engströms gamla stall, där vi stormtrivdes och började laga lite mat som komplement till våfflor, kaffe och bullar. Detta blev mycket populärt och vi körde på under tre år.

Då vår dotter Paula och hennes man Henrik flyttade till Grythyttan för arbete och studier på Restauranghögskolan, blev de tillfrågade om att driva restaurangen i Måltidens Hus, där erbjöd vi vår hjälp under en kort tid som slutligen blev 6 år. Ett mycket stimulerande och roligt arbete i en fantastisk miljö med många ungdomar och gäster från hela världen.

Sommaren 2013 flyttade vi tillbaka till Grisslehamn för att åldras i lugn och ro, men det var inget för oss, så när Engströmssällskapet frågade om vi ville ta över det ”nya” Kalaset 2014, så sa vi OK – och på den vägen är det. Sommaren blev het och intensiv. Vi flyttade ut det varma köket där Lelle huserade tillsammans med Henrik. Det blev stor succé, med mycket mat och många trevliga gäster på gården.
Många badgäster i Engströmsviken, vandrare på Roslagsleden, och besökare på museet, som passade på att äta lunch och fika i den gröna lund.
Hoppas nu på en ny varm sommar, gamla och nya gäster önskas välkomna till vår lilla oas i sköna Grisslehamn.

Vi omger oss med unga glada och trevliga ungdomar i personalen som ska se till att ni mår gott och trivs hos oss på Kalaset.
Välkomna till vår gröna oas !
Eva & Lelle
Paula & Henrik